Beschadiging of natuurkenmerk

De huid van een dier wordt gekenmerkt door klimatologisch en andere omstandigheden waarin het leeft. De meeste dieren zullen wonden, schrammen, insectenbeten of ziektes oplopen tijdens hun leven en dit zal automatisch littekens in het leer achterlaten.

Bij de Lederoutlet hebben wij er alles aan gedaan om te zorgen dat u altijd de hoogste kwaliteit krijgt. Echter, volkomen gave huiden bestaan niet en op elk leren meubel kan men wel ergens littekens vinden. Het gaan tenslotte om een natuur producten. Daarbij geldt gelukkig dat een genezen litteken geen verzwakking van het leer hoeft niet te betekenen. Hier onder hebben wij een aantal beschadigingen omschreven. Deze zijn het bewijs dat uw meubels met echt leer zijn vervaardigd.

Genezen beschadigingen.

De oppervlakte van een genezen schram ligt op hetzelfde niveau als het omliggende leer oppervlak. De structuur van de beschadiging onderscheidt zich van het leeroppervlak, toch is de structuur van het leer ook in de beschadiging herkenbaar. De glans kan afwijken van die van het leer.

Insectenbeten.

Kleine oppervlakte beschadigingen, die door verschillende soorten insecten kunnen zijn veroorzaakt.

Nekplooien.

Ongeveer 3-4mm brede lijnen, die grovere nerf als de omgeving hebben. Deze lijnen zijn min of meer altijd op aniline leer te herkennen. Bij semi aniline leer zijn ze zichtbaar bij grotere lichtinval.

structuurverschillen.

Plaatsen waar de nerf van een fijne structuur over gaat in een grovere, bijvoorbeeld van de buikdelen naar de flanken.

Ruwe- en mestplekken.

Plaatsen met een zeer fijne nerf structuur. De oppervlakteglans is matter dan de omgeving. Kleurverschillen zijn gemakkelijk te herkennen. Bij nauwkeurige observatie zien de poriƫn er als de speldenprikken uit.

Wratten.

Kleine, meestal ronde plekken van ca. 5 mm doorsnee met een ander oppervlak als de omgeving. Lichte kleurverschillen worden afhankelijk van de lichtinval zichtbaar.

Grove haarinplant

Plaatsen met zeer kleine puntjes duiden op een grove haar inplant. Ze kunnen meestal pas gezien worden als het leer wordt gespannen.

Leder oud Leder nieuw
Leder oud Leder nieuw