Leersoorten

Aniline leer

Aniline leer behoort tot de volnerf leersoorten en is de topper onder de leersoorten. In het vat is het met de beste mogelijke pigmenten 'door en door' geverfd en daarna van een beschermlaagje voorzien waardoor het vocht- en olieafstotend wordt. Aniline is het mooiste leer dat er bestaat. De haar inplant is duidelijk te zien en alle sporen van het leven zoals schrammen, insectenbeten etc. zijn zichtbaar. Het leer voelt zacht, soepel en warm aan. Dit is leer voor de echte liefhebber! Slechts 10% van de huiden komt hiervoor in aanmerking, daarom dat het zo exclusief en kostbaar is.

Semi aniline leer

Semi aniline leer ontstaat door het aniline leer te behandelen met een lichte finish, Dit is een laagje dat het leer beschermt tegen vocht en vuil. Hierdoor wordt het leer weliswaar wat egaler van kleur, maar blijft haar schitterende uitstraling behouden. Dankzij de finish kan semi aniline leer intensief worden gebruikt en is het gemakkelijker in onderhoud dan aniline leer.

Afgedekt leer(gelakt leer)

Wanneer het leer geen kleurnuances mag vertonen en intensief moet worden gebruikt wordt het voorzien van een finish met voldoende dekking. Bij afgedekte leersoorten wordt het leer na de vatverving meestal eerst geschuurd waarna de finish wordt aangebracht. In deze finish wordt soms een prent aangebracht om het oppervlak enig zins te verfraaien. Het leer is uitermate gebruiksvriendelijk omdat de laklaag het leer beschermt tegen inwerking van vocht, transpiratie en vet.

Nubuck leer.

Nubuck leer is net als aniline leer en leersoort voor de echt liefhebber. De huiden worden aan de nerfzijde licht geschuurd waardoor een fluweel zacht uiterlijk ontstaat. Nubuck moet echter wel geimpregneerd worden anders trekken vochten vuil onmiddellijk in het leer.

Leder en Leer geeft u het juiste advies:

Welke leer soort moet u kopen?

Bekleden kan met elke leer soort

Kan ik leer op maat bestellen?

Brand gat in leer Brand gat in leer weggewerkt